Robin Schattefor

Verkooptrainer en Coach

Robin Schattefor
coach

Om mensen in beweging te brengen, moet je weten wat ze tegenhoudt.

Over Robin als Coach, Trainer en Mens

Als derde divisievolleyballer, afgestudeerd sportinstructeur en docent lichamelijke opvoeding beheerste sport zijn leven. Wat hij als sportcoach en docent leerde, past hij nu toe op mensen en organisaties. Robin heeft na zijn opleidingen Bedrijfseconomie en Sportacademie in ruim 20 jaar zijn sporen verdiend als Sales Manager, Marketing Directeur en Interim Manager. In 1995 richtte hij zijn eigen bureau op: Schatte for Sale, salestraining en interim sales management. In 1999 ging hij zich op ook coaching richten, door het volgen van cursussen NLP, Coaching, Psychologie, Loopbaancoaching en Studiekeuzecoaching. Schatte for Coaching is dus een logische vervolgstap.

Mijn passie

Het is mijn passie om mensen in beweging te krijgen zodat hun werkplezier, persoonlijke kracht en effectiviteit groeien; samen met jou deel ik graag deze passie om je verder te laten groeien! Samen werken aan jouw groei dus.

Mensen laten zich niet door anderen overtuigen maar overtuigen veel liever zichzelf.

Robin als coach

Willen en kunnen, zijn jouw basis voor verbetering. Door inzicht in jouw specifieke situatie brengen wij samen de uitdagingen in beeld als startpunt voor je groei en ontwikkeling. Op basis hiervan spreken wij haalbare en meetbare doelen af, praktisch en niet langer dan nodig: een concreet begin en een meetbaar eind. Ik spreek mensen aan op hun verantwoordelijkheid, drive en motivatie, juist hierdoor groei je.
Ik coachte o.a. het hoger management van BNP Banque Parisbas Fortis in België, het midden management van Rabobank en Maxfurn, PSV, Cargill, ING, New Horizons en Chubb Varel. Mag ik uw organisatie ook coachen of trainen?

Wat kenmerkt mij als coach

 • Ik daag je uit kritisch te zijn voor jezelf
 • Ik ben een onafhankelijke coach die out of the box denkt
 • Als het moet kan ik confronteren, maar altijd met respect
 • Ik (bege) leid in mijn coaching, maar laat de keuze voor actie bij jou
 • Ik heb gevoel voor humor en ben een provocatief coach
 • Ik ben analytisch, creatief, betrokken, resultaatgericht en open

Vanuit mijn uitgebreide ervaring als coach binnen het bedrijfsleven en daarbuiten sluit ik snel en op een persoonlijke manier aan bij jouw vragen om deze gezamenlijk te gaan onderzoeken en aan te pakken.
Dit levert inzicht op en opent nieuwe perspectieven.

Robin als trainer

Sinds 1995 ondersteunt Robin junior verkopers, sales executives, account managers en verkooporganisaties in diverse marktsectoren in het meetbaar verbeteren van de sales performance. Als coach on the job gaat hij met u mee bij uw bezoek aan prospects of klanten. Inmiddels trainde en coachte Robin meer dan 750 verkopers en sales managers in het Nederlands, Duits en Engels, nationaal en internationaal: De Lage Landen, Thermo Fisher, Thermo Scientific, VANAD, Centerparcs, Marriott Hotels, Richardson, Rabobank, ING, UNOX, Heuschen & Schroef, Maxfurn, Dereumaux, BCS en PSV.

Wat kenmerkt mij als trainer

 • Ik ben praktisch gericht en heb een sterk inlevingsvermogen
 • Ik vertaal mijn methodiek naar toepasbaarheid in uw bedrijf
 • Ik pas me moeiteloos aan cultuur en bedrijfsfilosofie aan
 • Zowel in het Engels, Duits, Frans en Spaans kan ik discussies leiden
 • Ik verdiep me in uw bedrijf en ben empatisch naar uw werknemer
 • Ik train confronterend maar respectvol, tolerant en met plezier

Mijn ervaring als training combineer ik met een grote ontwikkelingsdrang door mijn tomeloze inzet om kwaliteiten en inzichten van mensen blijvend en significant te verbeteren. Dat doe ik op mijn eigen unieke wijze: prikkelend, delend, gidsend, ‘down to earth’, humorvol en púúr.