Sales coaching

Ontwikkeling door (sales) coaching

Goede coaching is de hoeksteen van het creëren van professionele vertegenwoordigers. Zelfs mensen als Robert DeNiro, Roger Federer en Bill Gates, ze zijn allemaal supersterren in hun vakgebied, hebben allemaal professionele coaches. Ongeacht of de persoon acteur, atleet of businessman is.

Topmensen in elke branche zijn voortdurend bezig om hun vaardigheden te verbeteren, ieder op zijn eigen manier. Als coaching zo’n cruciaal onderdeel van het succes is, waarom wordt het dan nog niet op grote schaal toegepast voor het verbeteren van sales effectiviteit? Tijd voor u om te gaan coachen!

"Vertel me en ik vergeet. Toon me en ik herinner me. Betrek me en ik begrijp."

Relatie tussen training, mentoring en coaching

Training
Product-/servicegericht en ‘het zetten van uw beste in iemand’.

Mentoring
Onderwijs, advisering en consultancy. Vaak op één-op-één basis.

Coaching
Het ontgrendelen van potentieel van een persoon om zijn/haar prestaties te maximaliseren. Coaching is niet vertellen of verkopen maar vragen.

Coaching is met behulp van observatie, motivatie, en ontwikkelingsfeedback ‘ankerpunten’ neerzetten als een stevige fundering voor het ontwikkelen van de sales professional. Coaching gaat over het helpen van een verkoopmedewerker die zijn of haar kennis en ervaring serieus neemt en het vermogen om middels opleiding en begeleiding bij uw salesmedewerker de vaardigheid, kennis en het talent te optimaliseren.

Sales coaching is een discipline, een filosofie en een methodologie in één. Tevens is het ook een streven naar continue verbetering.

Schattefor Coaching Sales Coaching helpt sales mensen obstakels, die afbreuk doen aan hun verkoopsucces, te herkennen en te verwijderen. Hierdoor groeien zij als salespersoon en worden zij nog succesvoller in de verkoop. Bestemd voor iedereen in de verkoop: van Account Manager tot Zakenman, iedere salesmedewerker heeft baat bij Ontwikkelings Sales Coaching.
Neem contact op